Dodelidoo
Andra dagen på jobbet och första nageln är bruten, dom som var så långa och fina! :P
Receptdags!
13 dagars kyckling
1 kg kycklingfiléer
Marinad:
2 dl soja
2 dl vatten
2 pressade vitlöksklyftor
Marinaden ska täcka halva kycklingen. Marinera i kylen över natten (eller minst 5 timmar). Vänd ibland.
Stek kycklingen i marinaden i 225 grader i ugnen i ca 25-30 minuter. Låt dom kallna i marinaden, skär dom sen i tunna skivor och lägg dom i en form.
Sås:
2 dl creme fraiche
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl grädde
1 dl mjölk
2 msk soja
2-3 msk senap (gärna dijon orginal)
ca 2 msk messmör
salt, peppar
Red av med ljus maizenamjöl.
Häll såsen över filéerna och strö riven ost över, gratinera.
Servera med ris och god sallad!
Smaklig måltid!!
Nu ska jag ner och stoppa tvätten i torktumlarn!
Svar till Jasmine -Du sitter på väggen mitt emot :P hehe
Tjingeling!
Receptdags!
13 dagars kyckling
1 kg kycklingfiléer
Marinad:
2 dl soja
2 dl vatten
2 pressade vitlöksklyftor
Marinaden ska täcka halva kycklingen. Marinera i kylen över natten (eller minst 5 timmar). Vänd ibland.
Stek kycklingen i marinaden i 225 grader i ugnen i ca 25-30 minuter. Låt dom kallna i marinaden, skär dom sen i tunna skivor och lägg dom i en form.
Sås:
2 dl creme fraiche
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl grädde
1 dl mjölk
2 msk soja
2-3 msk senap (gärna dijon orginal)
ca 2 msk messmör
salt, peppar
Red av med ljus maizenamjöl.
Häll såsen över filéerna och strö riven ost över, gratinera.
Servera med ris och god sallad!
Smaklig måltid!!
Nu ska jag ner och stoppa tvätten i torktumlarn!
Svar till Jasmine -Du sitter på väggen mitt emot :P hehe
Tjingeling!

Kommentarer
Trackback