Stugan

Idag bär det av till stugan för att gräva fram skotern och ha det skönt :) Första gången för i år vilket betyder att vi måste gå över havet hehe, men det blir ju ett träningspass det också hehe!
Helgen blev annars inte riktigt som jag tänkt mig, i fredags fick vi besök vid 22 tiden av Mariedalsborna så då blev det lite tjatter och sånt, trött som få när man gick och la sig, vilket resulterade i att jag sov till 11 igår. Blev en trött dag, halvsömnig hela dagen så det blev en tidig kväll på lördagen istället.. Men idag blir det som sagt andra bullar! Ska bli mysigt att fara till stugan, det är ju så fint väder! :D Vi hade tänkt köpa lunchmackor på Subway och brumma ut om ca 20 minuter :)
Sen får vi se vad kvällen bringar, kanske något roligt?

Och nu är äntligen alla mina serier tillbaka efter vinteruppehållet! Kul kul! Då har man nåt att göra när man inte har nåt att göra haha :P Känner att det blir en spännande avslutning på säsong 2 av TVD, blev en liten vändning i avsnittet som var i veckan, härliga grejer!

Och eftersom jag var så lat i lördags så har jag inte hunnit shoppa presenter till födelsedagsbarnen som fyller år till veckan. Som tur är så vet jag vad jag ska köpa så det kommer gå av bara farten! Får fara på tisdag kanske. Älskling har bilen imorgon så då går det lite dåligt hehe :P

Nä, nu är det nog dags att avrunda, håller på att förbereda en skiva jag ska bränna och sen bär det av!

Tjingeling!

Pjuuuh!

Jo då var denna dag avrundad...

Kocken är återigen sjukskriven pga operation, andra armen som ska fixas :P Så jag kockar igen från och med idag och fyra veckor framåt. Vi var tre personer i köket idag (brukar vara fem).. dessutom blev vi bara 2 efter lunch. Så jag och vår trogna extrajobbare (våran förra trogna praktikant) diskade undan, gjorde i ordning fika, grovstädade köket, snyggade till i matsalen.. vilket påminner mig att jag glömde ställa upp stolarna, städet kommer ju och skurar på måndagmorgon, nåväl, vi får fixa det innan dom kommer.. Sen tyckte jag att hon hade lidit nog och skickade hem henne för att själv sitta kvar med allt pappersarbete. Tog sin lilla tid men om man ser från den ljusa sidan så får jag igen mina flextimmar som jag saknar hehe!

Under dagen så poppade vi musik på hög nivå och jag har nu en ny radiofavorit, Jennifer Lopez-On the floor, den strömmar ur högtalarna just nu :) Blev genast på partyhumör! Länge sen man fastna på en sådan partylåt! Rekommenderar att ni prövar era öron med den (the final version) ;) Med tanke på att melodin är från en av mina favoritlåtar när jag var liten, nämligen Kaoma-Lambada. Är säker på att jag inte är den enda som lyssnade på den i yngre år, sååå härlig!

Sitter för tillfället med ett glas vin och mumsar. Kan hända att det blir en tidig kväll, får se hur länge jag orkar vara uppe, kanske blir att se Let's Dance och sen slagga. Men imorgon blir det annat. Känns som att det var en evighet sen jag träffade nån, jag jobbar ju hela tiden hehe.

Tjingeling!

Musik

Hade nästan glömt hur skönt det kan vara att bara sitta och lyssna på musik och sjunga med i texterna. Har hittat massa fina låtar som jag spela på spottet just nu. Just nu Leona Lewis-Run...
Förut kunde jag sitta flera timmar och bara lyssna och typ måla.. jag gör aldrig det längre, ganska sorgligt :/ Men vem vet, nu kanske det blir ändring på det? Nu när jag har återupptäckt musiken :)

Fick mycket roliga nyheter här om dan! Kära gulliga underbara Martyman kommer hem! :D
Finns inte så mycket mer att säga om det, förutom att jag längtar :)

Ikväll blir det en tidig kväll tror jag. Ska sova länge inatt tänkte jag. Blir nog att koka mig en kopp te snart och bädda ner mig i sängen och läsa en bok = snaaaark!

Tjingeling!

Minihelg

Söndag idag, och det är min enda lediga dag denna vecka. Det var Öppethus i stadshuset igår. Gick bara bra, folk kom och åt bullar så det stod härliga till :P Kaffet höll på att ta slut den sista timmen också, bryggen hann inte riktigt med hehe, men ingen behövde vänta mer än ett par minuter :)
Blev en lång dag men man hann förbereda lite grann till måndag iaf!

Så idag blir det en vilodag! Ska lata mig riktigt ordentligt! Sen kommer Stekpanna förbi vid 3 så då blir det väl lite skvaller och lite fika kanske? :P Kanske till och med spela lite Kinect, älskling kom ju hem med ett nytt spel här om dan. Nåt med bowling och sånna roliga grejer :)

Sen ska vi se om jag hittar igen nån häxhatt att ha på jobbfesten. Tema: Magisk fest. Tänkte jag skulle gå som häxa och förhoppningsvis kommer jag i klänningen jag har tänkt ha på mig haha! Partyt är om 2 veckor så jag har lite tid på mig iaf :)

För tillfället kör jag ett race med TVD säsong 2 så man är härligt uppdaterad när nästa avsnitt äntligen kommer nästa vecka :) Ska bli spännande att se vad som händer resten av säsongen :)

Tjingeling!

Lypsyl

Lypsyl är en underbar uppfinning! Kan inte förneka att jag är beroende :P

Idag insåg jag på riktigt att jag ska jobba på lördag. Öppet hus. Då kan folk komma till stadshuset och titta och se vad som händer i kommunen, och sen kan ni fika uppe hos oss :) Kaffe och bulle!
Så det blir bara en dags helg för mig i veckan, men det är bra, lite mer klirr i kassan :)

Lägenhetssökandet har officiellt börjat. Bil och bostad hoppade ner i brevlådan imorse, så jag dök i med näsan före :P Nog för att jag redan sett dom på hemnet men det är ändå väldigt skoj :) Finns väl ett par som är bra enligt mig men då duger dom inte åt Eric(?) Känner att det kan bli diskutioner om vad vi vill och inte vill ha :P Men jag ska försöka ragga med han på en visning på en lägenhet som jag tycker verkar fräsig :P
Folk säger ju faktiskt att ju mer man tittar ju mer vet man vad man vill ha!

Ikväll blir det en tidig kväll känner jag. Imorse tog det en timme innan jag orkade ta mig ur sängen. Så det blir att sova ikapp helt enkelt :) Ska försöka låta bli att drömma snea drömmar om jobbet också haha! Ska natta mig själv med en bok. Finns inget bättre sömnmedel än böcker. Missförstå mig inte nu, böcker är bra.. men mina ögon pallar inte att läsa så länge på kvällarna, då blir jag trött hehe!

Tjingeling!

Tandis

Tandläkartid idag! Gick både bättre och sämre än vad jag väntat mig. Det visade sig att min missfärgning bara var en missfärgnng, som nu är åtgärdat :)
Men! En visdomstand jävlas. Inte den som jag trodde (den som fortfarande håller på att växa) utan den i överkäken som inte har någon tand under sig, eftersom jag drog ut den för ett par år sen.. Tydligen så bara växer och växer den just pga att det inte finns något motstånd. Lite smått irriterande eftersom jag kommer måsta dra ut den. Jag vill inte! Skumt att dom fortsätter gro...

Sen skuttade jag förbi hos mor och far och tittade på albumet med våra fina porträttbilder vi tog i mellandagarna, tror jag har bestämt mig för vilken jag ska förstora :)
Käkade middag där också, det bjöds på leverbiff med ris och lingonsylt! Gott som få!! Väldigt länge sen så det satt härligt! Har lånat Solsidan av dom också så nu blir det att se första säsongen :P Såg några avsnitt på Mariedal tidigare och det verkar ju som en helkul serie faktiskt!
Fick sladd på E4an på väg hem också, inte alls halkit! Förstod inte riktigt hur det gick till men jag tror det har att göra med dom inte allt för attraktiva hjulspåren.

Jag förtjänar också ett extra plus i kanten efter som jag är bäst på att va sämst. Har inte haft min nya telefon i en månad ens och har redan tappat bort usb sladden.. Har aldrig använt den heller. Man tycker ju att jag borde ha lagt den tillsammans med alla andra tillbehör, men tydligen inte :/
Så nu kan jag ändå inte föra över musik. Får vända lägenheten uppåner och vill den då fortfarande inte hittas.. så får jag köpa en ny, dom borde gå att köpa separat va?

En kopp te och en god bok då kanske?

Tjingeling!

Fikus

Ja nu är operation "Rädda Fikusen" igång! Som dom flesta vet så har jag stora problem med att hålla liv i mina benjaminfikusar. Är på min tredje nu och jag trodde den var död men så förra veckan så hittade jag ett nytt skott! Fantastiskt! Om jag nu bara kan vårda denna lilla kvist ordentligt så kanske den överlever!



Min söta lilla kvist! Nu håller vi tummarna tycker jag! :P

-

Fick föresten tulpaner på jobbet i fredags. Vi hade avtackning för en kollega och då fick vi alla en bukett var, snällt! Självklart fick katterna tag i dom under natten, men lyckligtvis förstördes bara 3 blommor :P Attans att man aldrig kan ha blommor framme. Tror jag måste sitta och vakta på dom och skälla ut kissarna varje gång dom går i närheten, hehe.



Och nu har domslagit ut också! Och Kurresprätt (ja, det är ett nytt smeknamn, pga det eviga kurrandet) kikar fram på bilden också, han ville sniffa lite mer...

-

Sååå.. hade jag varit stark nog för att flytta vårat vardagsrumsbord så hade jag spelat lite Kinect.. Men det är gjort av sten och en annan massa tunga saker så det går dåligt. Skulle kunna försöka dra undan bordet men då skulle det förmodligen bli repor i golvet och det är inget man ska sträva efter :P

Sen kan jag tala om att restaurangen jag jobbar i heter Översten, inte alla som vet det. Men här får ni iaf en bild på han hehehe!



Stilig, inte sant?

Nä, börja trampa lite grann kanske?

Tjingeling!

Första veckan

Blev en riktig racerstart på arbetsfronten detta år :P Många gäster, vilket är kanoners såklart! Mindre skoj för mina fötter, ben och rygg.. Känns kraftigt att man inte är van att stå 8 timmar i sträck :P Men painen brukar minska efter några veckor.. Som sagt så har jag ju en 70 årings kropp! Härliga grejer hehe!
Det är faktiskt riktigt härligt att vara tillbaka efter julen. Man får ordning på allt som har med ordning att göra. Kanske låter tråkigt i vissa öron men jag tycker om att ha ordning runt omkring mig :)

Lördag idag och jag har ingen aning om vad som kan tänkas hända ikväll. Men något borde man väl kunna hitta på tycker jag. Blir iaf helstekt fläskis med gratäng och rödvinsås till middag :) Smaskens!
Hade tänkt trampa lite på orbin idag också, komma igång med mitt nya liv! Beach 2011 here I come!

Snart fyller älsklingen år också, idéer på den perfekta presenten?
Har några idéer själv men dom skulle inte riktigt bli någon överaskning så jag är öppen för förslag :)

Nu ska jag gå och äta morötter, innan dom börjar mögla hehe :P

Tjingeling!

Back in business!

Första dagen efter julens ledighet! Ganska så uppfriskade faktiskt, speciellt att promenera dit på morgonen :) Känns lite grann i kroppen att man inte har jobbat på ett tag. Fotlederna värker och den där nerven i ryggslutet painar.. Men annars så :P

Hade tänkt diska idag.. Började medan maten puttrade på spisen men sen blev jag lat. Det är ett berg. Men det är lika bra att fixa bort det idag.. Längtar tills man har en diskmaskin. Man kan ju hoppas på att den möjligheten finns i nästa boende :)

Bubba har slutat med medicinen nu också. Om han inte håller sig frisk nu blir jag väldigt ledsen.. och irriterad :P

Tjingeling!

Frågetecken

Jag har nu skrivit ner en massa bra låtar från TVD och hade planer på att söka upp dom på spotify och ha en liten playlist där. Men då finns inte dom låtarna som jag tycker är bäst, varför är de så?
Finns aldrig låtar som jag vill ha... Jag som trodde att spottet skulle ha allt, vad hände med det? :(
Jag får väl fortsätta lyssna på youtube helt enkelt...

Igår var man en sväng på Mariedal och surrade en sväng, mycket trevligt, ungefär som vanligt :P Blev massa South Park, inte riktigt alla hemma på den, och How I met your mother, fantastiskt bra serie :)
Sen kan jag skryta lite om maten jag gjorde igår, mumsigt vart det, jag exprimenterade lite hehe, men det blir nog det fler gånger! Sweet chili-kyckling-gryta-grej :P Men idag funderar jag på 4 små rätter, var länge sen nu och jag börjar bli lite sugen faktiskt!

Ikväll är det myskväll med älsklingen! Får se om man kanske hyr nån film eller nåt :) Sitter och ser New Moon just nu. Såg 1an igår och det blir säkert 3an imorgon. Längtar lite tills Breaking Dawn kommer på bio, men det är ju så länge kvar, buhu! :P Jag får stilla mitt beroende med gamla filmer tills dess hehe!
Men snart börjar TVD igen, spännande! Hälften av serierna jag följer har ju faktiskt börjat nu :) Och fler börjar i veckan!

Lite lunch kanske?

Tjingeling!

13-dagen

Idag blir det att städa ut julen, kasta granen ut genom fönstret! Kanske inte, men hade man haft en riktig gran så kanske man hade gjort så :P

Har försökt få upp älskling ur sängen hela morgonen/dagen. Klockan är snart halv 2 och fortfarande har inget hänt. Han som hade lovat att hjälpa mig med städningen!
Har själv varit lite trött såhär på förmiddan men nu har man tagit lite fika och fått en powerboost så nu tänkte jag börja med att plugga in lite musik! Måste byta dvd i vardagsrummet eftersom den som står här just nu inte har något uttag till sterion, vilket jag tycker är väldigt konstigt.. :/
Men efter lite pillerill med musiken så blir man lättare på städhumör och då går det nog undan ska ni se! hehe!

Började på en ny tavla igårkväll. Var ett tag sen man hade framme stafflit nu, får se vad det blir för resultat. Längtar tills vi hittar en lite rymligare lägenhet, så kanske man har plats att måla lite mer :)

Men men, önska mig lycka till med städningen!

Tjingeling!

L som i Lax

Fisken hoppar runt runt runt, sen hoppar den ner i grytan!

Gjorde laxpasta idag. Det är mumsigt, riktigt mumsigt! Börjar komma igång med riktig matlagning igen. Har varit lite slappt med storhandlandet och allt under julveckorna. Man äter inte hemma så mycket vid jul.. man åker mest runt överallt hehe!
Funderar på att göra nån sweet chili kyckling imorgon, eller kanske nuggets med tomatsås :) Gottigott!
oj vad jag fantiserar om mat, är typ hungrig hela tiden. Vet inte riktigt hur jag ska bära mig åt att äta på regelbundna tider.. Blir nog lättare när ledigheten är slut, då får man bättre koll hehe :P

Våra fina små kissekatter har blivit lata, antar att det har att göra med specialfodret vi köpte för att Bubba inte skulle bli sjuk lika lätt. Det är fet mat och dom blir feta av det.. Bubbas har mest sovit hela dagarna, så idag bestämde jag mig för att jaga upp han lite. Sprang runt i en timme ungefär. Processen får nog upprepas mer än vanligt innan han går upp en massa i vikt, lilltjockisen där :)
Och Gumsis är mest bara mysig nu för tiden, och det har jag inget emot :)

På torsdag blir det att städa ut julen. Sorgligt, men något som måste göras. Ska man se det från en ljusare sida så blir elen billigare hehe! Man har onödigt många juliga lampor och grejer tända på kvällarna, tex. granen :P Sen är man ett steg närmare sommaren när man plockar bort allt :) Nu när julen är slut så är jag inte lika sugen på vinter och snö, nu vill vi ha vamt och skönt och kanske åka på stranden och ha det nice, eller vad säger ni?

Har sen fått ett konstigt sug efter att åka slalom, ska vi dra nånstans till våren eller? :P

Tjingeling!

Sömnig

Sov ca 11 timmar inatt, sov ytterligare 4 timmar när älskling for iväg till jobbet. Men mitt i mellan for jag iaf och handlade, blev 4 kassar. Tungt att bära upp till lägenheten. Fick gå i omgångar... älsklingen hjälpte inte till.. men han är bäst ändå för han gör mycket annat, tex. diskade han bort allt från i helgen igår :) 

Orkar inte göra mat, kan man vara mer seg i kroppen? Hade lite feber igårkväll, känns ungefär lika idag. Sen har man den där underbara hostan också, den kan ju faktiskt få försvinna. Snuvig också, inte lika hemsk som hostan eftersom det inte känns som att lungorna ska komma upp när man snyter sig, men.. Jag får väl krya på mig tills nästa vecka när jobbet kommer igång igen!

Slutgnällt för idag!

Tjingeling!

Nyårsdagen

Tack kära vänner för en härlig nyårsafton! Mycket trevligt med mumsig mat och skön badtunna :P Hyffsat pigg idag med tanke på alkoholintaget hehe! Det är faktiskt härligt att man är ledig en hel vecka till, ska bara vara slapp och slö hade jag tänkt, kanske får man bli sjuk? Har snörvlat och hostat hela dagen idag, kan ha nåt med tunnan att göra, och kanske att man gick omkring barfota i snön hehe :P Skulle va skönt att bli av med denna förkylning en gång för alla.

För tillfället kör jag på ett Vampire Diaries maraton! Är uppe i 7 avsnitt, kanske hinner man med lite fler innan det är dags att sova. Känner peppen inför nästa avsnitt, 27 januari, länge att vänta men så är det med vinteruppehåll hehe! Känner att jag är lite smått beroende :P

Men vad säger vi om det nya året då? Vad har ni för nyårslöften?
Själv har jag 3 stycken:
Sluta tjuvröka, inte alls bra, bäst att sluta innan det går för långt.
Träna, komma igång igen efter denna irriterande förkylning, så att man äntligen får komma i sina klänningar igen.
Den tredje är hemlig hihi! Får se hur det går med den men jag känner peppen för att lyckas :P

Önskar er alla ett härlig år och hoppas att det kommer bli skitbra! ;D

Dags för en kopp juligt te kanske? kardemumma kanel :P

Tjingeling!

thorenarn

Det jag skriver om handlar mest om min familj och olika projekt jag har, t.ex. renoveringar, inredning och träning.

RSS 2.0