Härliga vår!

Idag är gullet 7 veckor gammal! Och snooorig! Förkylningar är inte så kul för ett litet barn :( Eric har smittat henne lite smått efter sin förkylning som han hade i veckan. Hoppas bara att hon inte får feber och grejer.. Snörvlar och har sig, men förhoppningsvis går det över snart!
 
Påsken har fört med sig fin fint väder! Var jätteskönt att promenera i solen idag! Jag funderar på att ta fram sommarkläderna och packa undan vinterjackor och annan skit :P Längtar verkligen tills graderna stiger så mycket på dagarna så att man slipper packa ner Joline i jobbiga ytterkläder :)
 
Imorgon ska vi fira påsken hos svärfars. Ut och käka lunch och njuta av det fina vädret i Holmsund :) Det blir säkert trevligt :) Vi brukar vanligtvis fara ut i stugan på påsken och käka men det kändes lite brutalt att ta med småbarn dit ut nu :P Men nästa år kan det nog bli en skotertur eller två :)
 
Nä... dags att göra nå vettigt kanske..
 
Tjingeling!

6 veckor

1 ½ månad gammal, inte illa pinkat!
Nu börjar tjoppan vilja upptäcka världen, verkar det iaf :P Hon tittat överallt och kan inte riktigt komma till ro bara för att hon har så mycket att se på. Det är ju gulligt medan hon är lugn men när det blir för mycket och hon borde sova så blir hon knäpp.. allt tittande gör att hon inte kan somna. Man kan ju tycka att då borde hon bara stänga ögonen och låta bli.. men tydligen funkar det inte så :P
Hoppas hon snart lär sig att världen inte är på väg någon stans och att hon kan vänta med att titta på den tills hon vaknar igen :P
 
Hennes läkarbesök i torsdags gick alldeles utmärkt! Hon verkar vara fullt frisk :) BÅda hjärnhalvorna fungerar, som doktorn sa :P haha
Har gått upp ytterligare 240g, men dock bara väx ca ½ cm.. men huvesaken hon får i sig det hon ska så är jag nöjd :)
Nästa vägning och mätning är inte förrän om en månad... ganska långt måste jag säga.. tänk om jag blir knäpp och tror att hon inte går upp i vikt pga knäppt ammande? Jag måste nog köpa nya batterier till vår våg här hemma så att jag kan väga hon utan att fara på BVC :P Bara lite skrämmande att väga så eftersom jagh måste stå på vågen också.. då ser man ju hur mycket man själv väger haha :P Vet att jag ahr gått ner 10 kg i och med förlossningen men efter det har jag inte vägt mig nå mer :P
Men jag hade tänkt vänta till min efterkontroll för att se hur det har gått med vikten, lättare att väga sig på samma våg man gjorde under graviditeten. Då vet man ju exakt vad man går upp och ner :P hehe
 
Idag ska vi ut på promenix, vi ska ta med oss kaffe och varm choklad och hitta en fin fin plats längs ängarna och ha det skönt i solen en stund :)
Så nu äter jag och Eric lunch.. och sen när tjoppa vaknar få rhon lunch.. och sen gör vi oss i ordning för utflykt :)
 
Tjingeling!

5 veckor 3 dagar

nu börjar tjoppa bli stor! snart så stor så hon sover natten igenom (hoppas jag) :P
 
jag har nu påbörjat promenader varje dag. vi går en runda som tar ca 45 minuter att gå. sen ju mer jag orkar så får vi börja gå längre prommisar. det är faktiskt väldigt härligt att bo brevid ängarna och gamliaskogen :)
 
igår var vi och hälsade på på jobbet också! jag och matilda tog våra ungar och for å fikade :) lilla elias är inte så liten längre, 1 år! stor :) framtida festmannen som jag brukar säga haha :)
 
imorgon ska vi på läkarbesök. det första sen bb :) undra vad dom ska kolla då.. motorik? om hon kan följa med blicken?.... vi får se helt enkelt. men jag antar att hon ska vägas och mätas som vanligt :) då får vi se om hon gått upp nå mer.. har varit lite orolig för senaste veckan känns det som att hon inte ätit ordentligt.. hon ba trilskas hela tiden.
 
nä... lite NCIS och Pretty little liars på det så blire bra :)
 
Tjingeling!

1 månad

Ja nu är gullet 1 månad gammal. Tiden går fort när man har roligt!
 
Måndag idag... Eric jobbar eftermiddag.. vilket betyder 4 kvällar själv med lillan.. det är kvällarna som är värst.. Hoppas hon vill sova snabbt ikväll... Det är så jobbigt när man själv är helt slut efter att ha varit vaken hela dagen. Går ju inte direkt att sova när man måste bära runt på hon hela tiden. Så fort man lägger ner hon så vaknar hon. Fast å andra sidan kan jag ändå inte sova under dagarna... har provat många gånger.. går helt enkelt inte!
 
Nä, vänta på att hon ska vakna för att äta.. sen blir det en till nap... efter det blir det nattning.. Hoppas på att våra nattrutiner kommer börja funka... brukar börja kl 20 och hon somnar inte ordentligt förrän kl 23.. bara ledsen om man försöker stoppa om henne. Har börjat fundera på om det är kolik hon har men då ska dom tydligen vara otröstliga. Hon går ju att trösta... så länge man bär omkring på hon så brukar hon vara lugn... men försöker man då lägga hon så börjar cirkeln om igen.
 
Nä, dags för mat!
 
Tjingeling!

Morning!

Känner mig härligt utvilad efter en skrikfri natt :) Var på BVC igår och blev rekommenderad att ge lilltösen lite magdroppar mot magknipen. Verkar som att det funkar kanoners :)
Hon har ju som varit väldigt grinig och otröstlig mitt i nätterna efter kl 3-amningen. Igårnatt kunde jag inte få hon att somna förrän kl var 7 på morgonen.. så fort man la hon i sängen så vakna hon och skrek. Dög bara att ligga på mage.. och då blir jag ju orolig och kan inte sova själv eftersom barn inte ska sova på mage när man inte kan hålla koll på dom.. dumma regler.... men till slut var jag så slut så jag somnade ändå.. fick då sova till 10.. med lillan på mage i vagnen brevid sängen.
Var så less på dagen igår så mormor Lena och moster Jasmine fick komma och hämta hon och ta hand om hon några timmar. Så dom for iväg till sävar en sväng så fick jag vila. Klarade mig nästan en månad innan jag gav upp hehe :P Ganska tur man har folk som kan hjälpa till när man inte orkar längre :)
Men idag är jag utvilad iaf :) Tänkte dessutom försöka ta mig en powernap mitt på dagen så att jag orkar stanna uppe och se Mello ikväll. Det är ju final! Go YOHIO! :)
 
Men som sagt så var vi ju på BVC fö rkontroll igår.. Hon har inte gått upp lika mycket som sist hehe, så det är ju bra! Ökade bara 240g på 1 ½ vecka istället för 400 haha :) Så det är nog ganska bra med att bara ge ersättning på kvällen hehe.Vikten ligger nu på 4580g och hon var 57cm lång. Jävlar vad hon växer!
 
Imorgon blir hon en månad gammal. Härligt att "den första härliga tiden som man ska ta till vara på" sakta men säkert går framåt och snart är över! Jag längtar faktiskt tills amningsperioden är över.. det är det som är drygast. Den som påstod att det är lätt att amma ljög brallerna av sig! Jag har fortfarande ont :( Kommer nog aldrig bli bra.. och när man tror att smärtan och allt sånt är påväg att försvinna så blir det fel igen och vips så är man tillbaka på ruta ett med ajaj i boobsen. Är bara glad att stockningen är hyffsat under kontroll.
Och jag längtar till hon sover hela nätter, gud så skönt det ska bli haha :) Det är ju faktiskt ändå nice att hon bara vaknar 1-2 gånger per natt. Finns ju vissa barn somtydligen vaknar och vill äta typ hela tiden :P hehe
 
Nä.. nu orkar jag ej skriva mer.. ska ha en förhoppningsvis skön dag som avslutas med tacos och mellofinal :)
 
Tjingeling!

snark

ja, nu har Joline precis somnat..
....och precis när jag skrev den meningen så vaknade hon.... suck.. idag har varit ombytta dagen! i vanliga fall så sover hon som en ängel under dagarna för att sedan driva mig till vansinne på kvällarna! Men då kan man ju hoppas på att hon är lätt att natta ikväll hehe :P Verkar vara hungrigare än i vanliga fall idag.. var tvungen att ge hon ersättning nyss eftersom jag inte pallade att amma en gång till så tätt inpå. Hon sörpla nästan i sig 100ml. När hon hade ammat i ca 45 minuter en timme tidigare. Ibland undrar man ju hur produktionen ser ut... skulle vilja att boobsen var genomskinliga så man kunde se om det är nåt där i haha! :P
 
Imorgon blir det en till utflykt. Denna gång rullar vi till Örträsk så att Joline får träffa sin gammelmormor och gammelmorfar :) Ska bli kul! Får se hur länge vi orkar stanna där :) Några timmar iaf hehe!
Sen imorgonkväll ska jag få mig en paus får lilltjoppan. Jag ska nämligen på babyshower :P jajjemen! Jasmines kompisar har ordnat åt henne så det ska bli kul! :)
 
Nu ska jag vyssa lite grand!
 
Tjingeling!

thorenarn

Det jag skriver om handlar mest om min familj och olika projekt jag har, t.ex. renoveringar, inredning och träning.

RSS 2.0