Köksrivning

Picturetime!



Börjat rivningen... En liten elefantsnabel som hänger från väggen är ju aldrig fel.





Alla skåp och bänkar borttagna...





Sambon i full gång med kaklet, snygga skyddsglasögon? Ja, dom är egentligen till för solen..
Finns en viss likhet med sånna där tecknade flugor i  barnprogram, inte sant?


Detta gjordes i söndags. Allt har nu också körts på skroten, skönt att ha det bortgjort.

-

Sen var det ju faktiskt midsommar i fredags också. Mumsig mat och en härlig kväll i goda vänners lag :)
Aningen tråkigt väder, men vi fick ju iaf slippa regn så det är jag glad för.. inte så roligt annars! Blev iaf lite skjutning med pistol, där gick det inte så bra för mig :/ men men, sånt är livet!
Och självklart blev det premiärbastubad för i år! Bryggan var dock förlorad för all framtid.. den måste bytas ut.. men vi fick plurra vid båtbryggan istället, gick lika fint där, lite längre att gå bara :P

En minst sagt händelserik helg...


Men nu känns det som att semestern är efterlängtad som få. Huvudet känns lite kaotiskt för tillfället. Men nu är det bara 3 dagar kvar, sen är man ledig i 6 veckor! SKööönt..
Fast då kan man ju räkna bort dom veckor det kommer ta med lägenheten, suck...

Nä.. lyssna på lite musik och mysa med Gumsis som just hoppa upp i knät på mig..

Tjingeling!

Golv

Idag kom vårat golv efter många om och men. Så nu ligger det i förrådet och väntar på att få bli lagt :) Så nu i helgen, troligtvis söndag.. så blir det att riva kök, golv och förhoppningsvis hinner vi med att spackla och slipna resten så att all skitgöra ligger bakom oss. Känns mycket mer som att man renoverar när man får in dom nya grejerna :) Annars känns det bara som nåt slags kaos med skräp :P

Men nu ska vi iväg och handla mat och dryck till midsommar, som ska firas på Bredögen som vanligt! Börjar bli lite av en tradition :)

Så till alla som inte ska fira med oss: Trevlig Midsommar!!! :D

Tjingeling!

Renovering

Då var arbetet igång i den nya lägenheten! Aningen försenad eftersom vi var tvungna att städa och fixa i stugan igår. Därför börjar vi med en bild på den nya soffan vi fraktade dit.



Vad tycks? Blev väldigt bra tycker jag. Svärfars har bra smak :)

-

Efter stugan for vi till Mariedal och började pass nummer 2. Taken var ju redan målade ett varv men nu var det dags för varv 2 och lite annat roligt :P

Vi börjar med lite almänna bilder på rummen, som jag tillägnar systeryster eftersom hon vill se hur det ser ut.

Trapp upp



Trapp ner



Kök



Sovrum 1



Sovrum 2



Badrum



Tvättmaskin och tummlare




Nu lite renoveringsbilder.

Takmålning -Det blev kanoners när det var klart :)



Spackling



Det drygaste av allt. Få bort tapeten i vardagsrummet. Satt som fan. Tur att vi bara skulle göra det på en av väggarna :P hehe



Kämpa på! Hej och hå!



Spackling där listerna suttit.


-

Ganska skönt att ha kommit halvvägs med grovgörat. Bara lite mer spackling och sen slipning och efter det kan man börja riva golv och kök :)
Och då det är gjort kan man måla väggarna i köket. Och sätta upp nya köket. och tapetsera i tvrum och sovrum :)

Kul!!

Hoppas bilderna godkändes hehe! Och ett stort tack till våra blivande grannar som hjälpte oss att komma igång :)

Tjingeling!

Nycklar!

Igår fick vi nycklarna till nya lägenheten! Tjohooo! En lyckans dag! Lyckan blev dock inte långvarig eftersom vårat golv inte fanns hemma i lager så det kommer ta längre tid att få det. Men personligen så tycker jag att det går väl bra ändå.. var bara lite drygt.
Men vi har iaf mätt ytorna så nu är det bara att klicka på beställ-knappen! :)
Älsklingen och Nidde ska måla taket ikväll. Dom for precis för att köpa färg. Själv blir jag hemma för att tvätta, jättekul!
Nä, imorgon blir det nog att köpa lite mer flyttkartonger tror jag :) Sen kanske jag slår mormor och morfar en pling för att se om man kanske kan få låna släpet när man börjar riva köket, skulle kanske vara bra att ha :P

Nu är det igång!

Tjingeling!

Värmen

Igår kom vi hem från Västerås. Inte lugn värme precis. Bastu inne och tropiskt ute.. kändes ungefär soma tt vara utomlands :P Blev bli härligt solbränd också, dock inget som kommer lämna brännskador efter sig :P
Det blev iaf en härlig liten minisemester med "ingifta" släkten :)
Innan vi for hem stannade vi på IKEA och beställde kök! Tjohoo!! Pirrigt!

For sen till Sävar för att hämta igen kissemissarna.. som hade sprungit bort!!!
Både Bubben och Gumsi hade sprungit bort och ingen visste vart dom höll hus.. Som tur är så kom Gumsi tillbaka under dagen, men Bubba vart fortfarande borta när jag kom.. Började ropa på han runt huset och vem sitter i fönstret inne i pannrummet om inte lilla älsklingen :) Där hade han hållt till i ett dygn bland alla skrymslen. Då blev mor och far lättade kan jag lova haha!

Idag var jag och köpte flyttkartonger, kul! Har packat 7 stycken ikväll. Men jag tänkte att det var bäst att lugna ner mig innan allt försvinner, hehe! Får fortsätta till veckan.
På onsdag är det dags att överta nycklarna så då kan vi börja lasta över lite grann :)

Sååå, dags för lite avslappning!

Tjingeling!

Liten resa

Imorgon åker jag ner till Västerås med Älsklings familj för att fira svägerskans examen. Jobbar till kl 12 och sen brummar vi iväg! En lång och fin biltur. Sen på fredag blir det firandet, i kyrkan dessutom :P hehe! Ska bli trevligt, vi kommer bo på hotell också så då blir det extra kul :)
Och på lördag innan vi far hem igen så åker vi på IKEA och beställer kök :) Spännande! Nu är det bara en vecka kvar :D

Men nu ska jag packa lite grann... och kanske städa undan lite så vi slipper komma hem till en skitig lägenhet. Sen blir det att börja packa ner saker i kartonger, nu vill jag inte vänta längre :P Även om vi faktiskt inte flyttar förrän den 15 juli så kan man ändå börja frakta saker som man kan klara sig utan :) Och det är ju så roligt att packa ner och packa upp :)

Tjingeling!

Stugan

Ja nu är halva vistelsen i stugan avklarad! Fiskmåsarna hade tagit över gården när vi kom i torsdags och vägrade lämna taket, levde om som få gjorde dom också! Medan jag var på jobbet igår så lyckades Älsklingen oskadliggöra en (vi ska inte nämna hur....) och därmed försvann dom flesta :) Bubba fick dock nåt snett för sig och låg tydligen och mös med måsen ett tag efter dess bortgång. Han är en konstig katt.

Jag kan också meddela att nu har jag lärt mig köra lillbåten! Eller lära och lära.. har ju kunnat köra båt sen jag var liten men nu var det väl en si sådär 10 år sen sist haha :P Och denna lilla skitmotor var den drygaste jag har stött på! Växeln hoppa ur och den var bara allmänt dryg! Men jag tog mig både till och hem från jobbet haha :)
Dessutom vart det väldigt bra tajming på hemvågen för Kaart skulle hälsa på oss och vi rulla in på kajen precis samtidigt, hehe!
Dom sjösatte vitbåten och fiskade och spelade xbox.. jag lagade mat.... och såg på film :) Vi grillade laxpaket till middag! En ny maträtt som jag ville testa med lax, potatis, grönsaker och kryddor som man lägger i folie i paket och grillar ca 15 minuter :) Skitgott blev det! Ska föreslå det för kocken på jobbet.. dock i ugn istället för grill, och i bläck istället för folie.. kan bli lite drygt annars :)
Men den där senapen och curryn gav det hela en härlig kick!

Jag har nyss avslutat porträttet av Mirramoj till Stekis, hoppas hon blir nöjd! Jag har ju en tendens att aldrig riktigt tro att det jag målar blir bra haha, men Älskling tyckte det vart fint iaf :)
Hur som helst så kommer ju Stekis ut hit imorgon för att hälsa på, ska bli kul! :D Då får vi se hur Rico och kissemissarna går ihop.. kan bli spännande :)

Sen kan det hända att vi får besök ikväll också, hade varit skoj! Har bjudit ut Mariedalsborna på grillat.. men vi får väl se vad dom tycker om vädret :P
Det är lite smått storm här nu.. läste på Aftonbladet att det har varit lite tromber i v-botten och n-botten.. Inte alls kul... Är det nåt jag hatar när det gäller väder så är det när det blåser. Till och med spöregn har ju lite charm.. och åska ger ju lite lagomt mysig stämmning.
Och dom som sa att det skulle bli så fint väder i helgen.. dom mena väl bara att solen skulle skina...

Men nu tror jag det blir att fixa till sig lite gran! Även om man inte får besök senare så är det ju alltid roligt att vara fin :)

Tjingeling!

Veterinären

Idag ställde vi fram kattburen, som kissarna älskar väldigt mycket, för dom gick in av sig själva.. dom brukar även gå in och mysa och sova i den ibland.. det gjorde dom inte med den gamla buren, så tack till Martyman som fixade denna åt oss :)
Hur som helst så packa vi in dom i bilen och åkte iväg till Röbäck för att chipmärka våra småttingar, usch vilken hemsk nål det var! Men det gick bra.
Bubba blev tvär redan när vi satt i väntrummet, han tycker inte om veterinären.. båda gångerna han har varit där har han varit slumrig och ensam och ledsen.. för att inte tala om sist när han kom hem och Gumsis var jävlig emot han i flera dagar! Han kröp längst in i buren och ville inte komma ut, stackarn :/
Gumman däremot vart väldigt nyfiken och nästan sprang ut ur buren så fort vi kom in :) Allt var väldigt spännande :) Undra om hon kommer känna likadant efter hon blir steriliserad hehe :P
Vi fick också nytt recept på p-piller till henne så nu har vi ett år frammåt, sen får det bli kisseungar! och sen steriliseras hon. Nån som vill ha en kattunge nästa sommar? :)
Sen körde vi på med lite vaccinationer också, flera flugor i en smäll :) Här ska vi inte bli sjuka inte!
Sååå, nu kan dom lugnt springa bort och bli upphittade igen! Hoppas dock att det aldrig sker :P

Sen har vi fina planer på att va i stugan heeeela helgen lång! Och det är ju en lång helg i helgen :) Då blir kissarna glada och vi kanske får i båten och sen tänkte jag kanske ta med mina målargrejer och hoppa runt lite. Har ju faktiskt lovar Stekis att göra ett porträtt, det är hög tid att jag tar tummen ur! Ber om ursäkt för att det inte är gjort än ;)
Sen blir det ju självklart grillning och säkert lite bastu också om vattnet är lagomt högt så man kan doppa sig :)

Nä, lite drygt att fara och jobba på fredag när ingen annan gör det men jag känner att jag inte kan förlora 8 timmars flex om jag vill vara ledig alla 6 veckorna i sommar.. Måste ju ha tid att inreda lägenheten :D
Idag är det föresten bara 2 veckor kvar tills vi får börja röja där inne, nahahhaa! :D

Tjingeling!

thorenarn

Det jag skriver om handlar mest om min familj och olika projekt jag har, t.ex. renoveringar, inredning och träning.

RSS 2.0