bäbis!!

Nu är han här!

Pjuuh!

Idag städar jag! Har fixat i köket, startat diskmaskinen... Har städat badrummet. Provade att göra egen rengöringsblandning med ättika. Funkade ungefär lika bra som vanliga medel som man köper, luktade dock väldigt starkt.. så vi får se om jag fortsätter med det. Däremot så gjorde det under på Jollans badleksaker. Hade sett ett klipp om hur man kunde göra rent på insidan av tex badankor och andra leksaker som har hål. Så jag gjorde som dom sa, fyllde handfatet med vatten och en släng med ättika.. sög in vätskan i ankorna m.m. och lät det ligga ca en halvtimme. Sen var det bara att spruta ut allt och skölja igenom leksakerna några gånger, och jävlar var det kom ut skit! Alla avlagringar inne i ankorna lossnade hehe :) En anka vars huvud har varit väldigt mörkt på sista tiden blev plötsligt skinande gul igen :P Så det var alla äckelgrejer som satt fast där. Mycket nöjd med resultatet! Speciellt nu när Joline har börjat leka mkt med just ankorna genom att fylla dom med vatten och spruta det på mig :P Då känns det lite fräschare nu när dom är rena och fina :)
 
Just nu har jag en av mina pauser.. jag skulle nog aldrig orka städa allt på en gång, då skulle ryggen gå åt helvete. Men jag har ändå hunnit ganska mkt  hittills idag :) Kan även bero på att Lena ska kom ahit och lämna en nyckel snart.. vill ju iaf ha lite fint då eftersom man annars minsann får hör hur hemskt det ser ut här hemma :P
Jag har även sopat trappen och hallen, det är bra med en sop nr man inte orkar bära dammsugen haha!
 
Sen tänkte jag samla ihop alla kartonger som nu har blivit till en ganska stor hög, och även mina gamla krukor från alla blommor jag har slängt ska ner i sopsäcken och sen bäras ut till soporna. Får se hur tung påsen blir.. om den väger för mkt får Eric ta ut det när han kommer hem. Men hur som helst så blir det mindre skit här hemma, vilket är underbart! Jag vill inte ha massa grejer när Lillebror kommer.
Igår gick jag ner med datastolen till förrådet också.. blev less på att sambon aldrig gjorde det :P Hade även tänkt ta ner träningsmaskinen men stolen var nog jobbig så jag gav upp den idén.. Eric har nu lovat att göra det denna helg istället. Dock efter påminnelse från mig.
 
Sen ska jag rensa finbordet från gamla barnkläder och annat krafs och få ordning där... då blir det fint här i vardagsrummet :) Och man kasnke till och med kan börja göra i ordning en lite babyhörna :)
Sen är det bara att fortsätta försöka lära Lillan att man städar undan efter sig efter man har lekt. Jag städade ju i hennes rum tidigare i veckan och nu ligger lego utspritt igen.. suck.
Sen tror jag att även mamma och pappa måste lära sig att plocka undan efter sig :P Skulle förmodligen hjälpa en hel del med städet här hemma haha!
 
Nä.. nu ska jag sluta snacka städ och börja fundera på vad jag ska käka till lunch :)
 
Tjingeling!

Äntligen

Nu är Bubbas äntligen hemma igen! Fick brevet igår att hans aska fanns att hämtas hos veterinären. Känns skönt! Även om jag bröt ut i tårar när jag såg urnan... Men nu är den tyngsta delen ur vägen. Nu kan man bara fokusera på att minnas dom fina åren vi fick ihop :)
Han får hänga uppe på skåpet med utsikt över vardagsrummet. Så får vi se vad vi beslutar om eventuell begravning senare.
 
Nu ska jag bara ta det lugnt i soffan med en kopp te tills det är dags att göra sig i ordning för Gerweis avtackning kl 2.
 
Tjingeling!

Trött

Idag har jag verkligen inga krafter till nånting.. känner mig aningens värdelös faktiskt :/ Har bara legat i soffan/sängen idag. Hade ju tänkt vika tvätt och göra kycklinggryta till frysen men har inte rört en muskel än.
Ser för jävligt ut här hemma... suck.. känner att allt kommer bara va åt helvete när lillebror kommer. Hoppas verkligen att jag får mer ork sen så att man kan börja få lite ordning.. Skulle gärna vilja ta massa saker och gå och slänga.. men jag orkar inte! blääää.. Vill bara ha bort skiten.
En liten del av mig vill ringa moder Lena fär att få hjälp.. men en annan del säger mig att då får man ju bara höra hur hemskt och stökigt man har det här hemma.. Man måste typ städa ör att hon ska kunna komma och städa.. så det går bort.
Önskar att jag var rik så jag kunde anställa städhjälp. Men jag får väl ta hjälp av Eric i helgen så kanske man får bort en del.. han har iaf lovat att fixa spjälsängen i veckan.. så vi får se om det finns nån action i det löftet.
 
Nä.. nu ska jag sluta klaga.. tror jag är lite allmänt bitter för att jag vill att förlossningen ska starta. Less på den här graviditeten nu..
 
Tjingeling!

Ny vecka, nya tag

Saknar min Bubbaskrubba jättemkt.. Men det känns inte lika tungt längre. Senaste dagarna har jag till och med varit ganska effektiv.. till skillnad från att bara liggai soffan utan att dra upp persiennerna.
 
Igår sprang jag omkring hela Erisboda kändes det som, då jag letade ett par nya tumvantar till Jollan. Inte det lättaste att få tag på kan jag säga! På slutet hade jag så ont i kroppen att jag knappt kunde lyfta benet för att ta mig in i bilen.. suck.. man kan ju bara tänka sig hur det skulle ha varit om jag fortfarande jobbade :P
Efter det hade jag ont resten av dagen.. så det var ju mindre kul.
Men vi lämnade iaf Joline hos mormor och morfar igårkväll, och där ska hon vara till på onsdagkväll.. så jag kan ägna mig åt andra grejer. Idag har jag bland annat tvättat och börjat städa lägenheten. Hade också tänkt laga lite matlådor och he i frysen så att jag har färdig mat när lillebror kommer :)
 
Men nu ska jag äta mellanmål, hittade majskolvar i frysen, mums!!
 
Tjingeling!

6 juni

Ja då var det nationaldagen. Grattis Sverige! 

Har sovit värdelöst senaste nätterna, inatt drömde jag att jag var ambulans sjukvårdare och var riktigt dålig. Kunde inte ens hitta hjärtljud på en levande unge.. Weird.. Jag har nog sett för mycket på såna där sos program på tv.. Spännande dagar jag har.
Sen är det dessa kisspauser.. Minst tre stycken per natt, suck.. 
Hoppas lillebror kommer snart.. Vill så gärna ha nåt att va glad åt.. Känner mig aningens deprimerad för tillfället.. 

Och för att göra allt ännu mer roligt så går det springmask på dagis. Jag hoppas verkligen att j inte drar hem nåt sånt. Nasty! 

Tjingeling 

Snyft

Joline frågade efter Bubbas imorse.. det var hemskt..
Gumsi springer omkring och jamar mkt mer än vanligt. Springer upp och ner för trappen.. verkar som att hon letar efter honom ibland, eller iaf markerar att han inte är här längre.. jag vet inte vad som är bäst, men jag tror att det var bra att hon fick se honom. Jag vet att vissa anser att djur inte bör se sina vänner döda. Men jag tror att det har hjälpt henne att förstå att han inte kommer tillbaka :/
 
Värsta sorgen börjar lägga sig iaf.. nu blir jag mest ledsen för att jag inte reagerade på hans beteende mer veckorna innan.. :( Dåligt samvete..
 
Men nu ligger jag iaf inte bara i soffan hela dagen.. Har klistrat lite i våra fotoalbum och ska dessutom framkalla mer bilder så att Jolines album äntligen kan bli fullt :) Har inte framkallat sen i somras så det är på tiden!
Sen tänkte jag börja måla en tavla till Gerwei på jobbet som går i pension i sommar. Avtackningen är nästa fredag så det är bara att börja!
 
För övrigt så har jag börjat få värk i svankyggen och ökade sammandragningar så ja hoppas jag kan få lillebror snart.. Känns som att jag inte kommer bli riktigt glad förrän han ligger hel och frisk på min mage.
Men Joline kände jag ju ingenting egentligen förrän det drog igång på riktigt. Hoppas det är samma nu. Går ju in i v 37 imorgon. Däremot så är det väl vanligare att man känner av mer graviditet nr 2 eftersom kroppen redan gåt igenom det en gång. Men jag hoppas ändå!
Vilket har fått mig att bli lite stressad.. vi måste höja spjälsängen, hämta babysitter m.m. som vi har på lager i Sävar.. köpa några tunna byxor i miniplutt storlek.. vi har tydligen bara tjocka mjukisar i dom storlekarna.. inte så konstigt med tanke på att Joline är född mitt i vintern.
Men annars så har vi nog det mesta klart... ja, förutom blöjor då.. får skriva upp miniblöjor på nästa inköpslista. Känns skönt att Joline praktiskt taget aldrig har blöja längre, bara när hon sover. Då slipper man 2 blöjbarn samtidigt. Hoppas bara att hon inte blir avis och vill ha blöja hon också bara för att lillebror har det. Har hört att det är vanligt..
 
Aja.. dags att ta fram målargrejerna..
 
Tjingelig

:(

Det är som jag alltid har sagt. Man borde inte skaffa sig husdjur.. det är så fruktansvärt hemskt när man förlorar dom.
Min fina Bubbas finns inte hos oss längre. Hittade han igårmorse. 'Det såg ut som att han krupit in i busken självmant för att dö. En av buskarna vid lekparken, som han älskade att va och leka i. Kanske valde han platsen med det i tanken? Vem vet? ...Det är nog det jobbigaste.. man vet inte vad som hände. Det enda jag kan va säker på är att han iaf inte blivit torterad av någon människa. Vilket känns bra. Han kan ha blivit påkörd av en olyckshändelse och gått för att dö pga det.. men på nåt sätt tror jag inte det heller. Först och främst med tanke på hans beteende de senaste veckorna...
Han var jättemysig och kom jätteofta och kurrade upp sig hos mig och bara gosade. Jag noterade redan då att något var fel eftersom han bara brukar komma och gosa i den utsträckningen när han gjort sig illa.. men jag antog att han hade bråkat med en annan katt och gjort sig "illa" på det sättet, wounded pride så att säga.. :/
Men i efterhand har jag förstått att det troligen berode på något annat. Han hade säkert ont och ville förmedla sin smärta på nåt sätt. Har googlat mkt sen jag hittade honom och på flera sidor om kattbeteende så står det att dom kan göra så just för att visa att något är fel. Jag antar att det var blåsan eller njurarna, då han haft dessa problem sen han blev vuxen.. Jag har dåligt samvete för att jag inte googlade hans beteende tidigare.. då kanske man hade kunnat ta han till veterinären och alivat honom innan det gick för långt. Jag kan dock trösta mig med att jag kontinuerligt har känns och klämt på han för att kolla om han reagerar vid tryck på blåsan, som för övrigt har känts mjuk och fin sista tiden.. Men tidigare erfarenhet säger mig att sånt här kan gå snabbt. På ett par dagar kan en trängning komma.. skillnaden är att ala andra gånger har det varit vinter och han har varit inne hela tiden så man har märkt det. Nu har han varit ute varje dag och förhoppningsvis fått njuta av den friheten sina sista dagar.
Var bara så hemskt att hitta honom.. den bilden komma sitta fast i min hjärna för alltid :(
Men värst var nog att Gumsi var med när jag hittade han.. hon kröp in i brusken och bara satt där och tittade på honom och ville inte komma ut först.. En timme senare kom hon dock hem.. jag hoppas att hon kommer klara sorgen bra så vi slipper avliva henne.. Vem vet.. man kasnke kan hitta en ny kattkompis åt henne senare om det skulle behövas.. men just nu vill jag inte tänka på det. Nu vill jag bara va med henne.
Är även tacksam för att jag har Joline.. utan henne hade man väl grinat hela tiden för att man aldrig hade slutat tänka på det.. Det är så hemskt mest för att han var så ung.. Jag visste att han troligtvis inte skulle leva jättelänge.. men jag hade iag räknat med 10 år.. Nu blev han bara 6 :(
 
Hur som helst så är jag glad att jag faktiskt hittade honom.. han kunde ju lika gärna ha gått ut i skogen och då hade man alltid undrat vart han tog vägen och vad som hänt.
Jag la honom i en kartong inlindad i en handduk och tog honom till veterinären för att kremeras. Vart han sedan får sin sista vila har jag inte bestämt än. Vi kan antingen begrava urnan nånstans.. i stugan tex, där han älskade att vara. Eller så får han stå här hemma på hyllan. Hur som helst så kommer han alltid finnas nära till hands.
 
Men men, livet går vidare. Underlättar mkt att han inte längre har ont.. utan kurrar vidare uppe i katthimlen! Nu är det som sagt bara att hålla koll på Gumsi så att hon klarar sig.
 
Ville bara skriva av mig.. lite terapi så att säga..
 
Bye bye Bubbas :(

thorenarn

Det jag skriver om handlar mest om min familj och olika projekt jag har, t.ex. renoveringar, inredning och träning.

RSS 2.0